Παθήσεις

Υπάρχει ένα μεγάλο πλήθος παθήσεων που μπορούν να προκαλέσουν / οδηγήσουν σε προβλήματα όπως πόνος, δυσκολία στην κίνηση κ.α. , οι οποίες απαιτούν φυσιοθεραπευτική αντιμετώπιση.

Σε γενικές γραμμές μπορούν να ταξινομηθούν στις εξής κατηγορίες:

  • – Ορθοπεδικές παθήσεις
  • – Νευρολογικά προβλήματα
  • – Αθλητικές κακώσεις
  • – Ρευματολογικές παθήσεις
  • – Αναπνευστικές παθήσεις

Οι πιο συνήθεις ορθοπεδικές παθήσεις περιλαμβάνουν μεταξύ πολλών άλλων: αυχενικό σύνδρομο, οσφυαλγία, οσφυο-ισχιαλγία, προβλήματα ώμου, γοναλγία (πόνος στο γόνατο), επικονδυλίτιδα, ημικρανίες/πονοκέφαλοι αυχενικής αιτιολογίας κλπ.
Τα νευρολογικής αιτιολογίας προβλήματα έχουν να κάνουν κατά κύριο λόγο με κινητικές δυσκολίες και προβλήματα ισορροπίας.
Οι αθλητικές κακώσεις αφορούν τραυματισμούς όπως: μυϊκή καταπόνηση, θλάσεις, διαστρέμματα και τραυματισμοί των συνδέσμων, κλπ.

Η φυσικοθεραπεία δίνει πλέον λύσεις και σε προβλήματα ρευματολογικής ή αναπνευστικής φύσεως αντιμετωπίζοντας ολιστικά τον ασθενή και επιτυγχάνοντας την ανάταξη του μυοσκελετικού και εγκεφαλικού του συστήματος.

Στη Σύγχρονη Φυσικοθεραπεία διαθέτουμε την εμπειρία, την κατάρτιση και τον ειδικό εξοπλισμό για την αντιμετώπιση όλων των παραπάνω προβλημάτων, γεγονός που μας δίνει τη δυνατότητα να εγγυόμαστε το αποτέλεσμα στη θεραπεία και να στεκόμαστε με μεγάλη υπευθυνότητα απέναντι στον ασθενή.

Ορθοπεδικές παθήσεις