Ποιοι είμαστε

Η φιλοσοφία μας

Το “Κέντρο Σύγχρονης Φυσικοθεραπείας” βρίσκεται στα Ιλίσια, στη Λεωφόρο Ούλωφ Πάλμε 13 και ανήκει στο φυσικοθεραπευτή κο Γιώργο Χατζηθεοδωρίδη, ο οποίος πλαισιώνεται από μια ομάδα έμπειρων πτυχιούχων φυσικοθεραπευτών.
Η φυσικοθεραπεία είναι ένας τομέας που εξελίσσεται και βελτιώνεται διαρκώς με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όσων αντιμετωπίζουν προβλήματα κινητικά ή πόνου ως αποτέλεσμα κάποιας πάθησης ή τραυματισμού. Στη «Σύγχρονη Φυσικοθεραπεία» παρακολουθούμε αδιαλείπτως όλες τις σύγχρονες εξελίξεις τόσο σε ό,τι αφορά τον εξοπλισμό όσο και την θεραπευτική πρακτική.
Οι μεγάλοι άνετοι χώροι του κέντρου μας-200 τ.μ.- είναι εξοπλισμένοι με μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας, τα οποία σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία και την πολυετή εμπειρία του ανθρώπινου δυναμικού, μας δίνουν τη δυνατότητα να προσφέρουμε ένα πλήρες εύρος υπηρεσιών φυσιοθεραπείας που καλύπτει παθήσεις ορθοπεδικές (μυοσκελετικούς πόνους, τενοντίτιδες, θυλακίτιδες, δυσκαμψίες, οστικά οιδήματα, μετεγχειρητική αποκατάσταση κτλ.), νευρολογικές (πάρκινσον, σκλήρυνση κατά πλάκας, εγκεφαλικά, παρέσεις, κτλ.), ουρολογικές (ακράτεια όλων των μορφών και μετεγχειρητική προστατεκτομή), πνευμονολογικές (κυρίως αναπνευστική ανεπάρκεια) και αθλητικές κακώσεις.
Επίσης, διατίθεται χώρος γυμναστηρίου στον οποίο εκτελούνται θεραπευτικές ασκήσεις με την επίβλεψη του φυσικοθεραπευτή. Το γυμναστήριο είναι διαθέσιμο χωρίς οικονομική επιβάρυνση σε όλους τους ασθενείς και μετά το πέρας της θεραπείας τους για όσο διάστημα επιθυμούν.
ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΝ ΣΚΑΛΕΣ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΜΕ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ (3)

Στο κέντρο μας επίσης παρέχονται κατόπιν ραντεβού υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης από την Ψυχολόγο Αναστασία Χατζηθεοδωρίδου, απόφοιτο του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών, τακτικό μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Ψυχολόγων. Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται και διαδικτυακά.

Για ραντεβού δια ζώσης η διαδικτυακά αποστείλατε μήνυμα στο:  helpinghearts.abetteryou@gmail.com                           

                          Το Κυνήγι της Ευτυχίας

Τι είναι η ευτυχία; Είναι άραγε δυνατόν να βιώσουμε την ευτυχία; Είναι η ευτυχία ο σκοπός της ζωής μας;

«Δεν υπάρχει καμιά συνταγή ευτυχίας που να κάνει για όλους· ο καθένας πρέπει να δοκιμάσει μόνος του με ποιον ιδιαίτερο τρόπο μπορεί να γίνει ευτυχισμένος»

Σίγκμουντ  Φρόυντ

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ

Η διαδικασία μας

Θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντική την εκπαίδευση του ασθενή: μεταξύ άλλων ο φυσιοθεραπευτής θα σας ενημερώσει για την πάθησή σας και θα σας δώσει πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με ζητήματα όπως το πρόγραμμα ασκήσεων, η καθημερινή διαχείριση του προβλήματος και η αποφυγή τραυματισμών.
Η προσέγγισή μας έχει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο και με βάση αυτή τη φιλοσοφία ακολουθούμε μία διαδικασία που περιλαμβάνει τα εξής στάδια:

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Η πρώτη εξέταση αξιολόγησης παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ και σε αυτήν πραγματοποιείται ένας πλήρης έλεγχος προκειμένου να εντοπιστεί η αιτία του προβλήματος. Επίσης, ο φυσικοθεραπευτής  λαμβάνει το λεπτομερές ιστορικό σας και σας κάνει κάποιες σχετικές ερωτήσεις, με σκοπό να έχει μία απόλυτα ακριβή και πλήρη εικόνα του προβλήματος.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Στη συνέχεια καταρτίζεται ένα στοχευμένο θεραπευτικό πλάνο, το οποίο είναι εξατομικευμένο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες του κάθε ασθενή και μπορεί να αποτελείται από συνδυασμό θεραπευτικών προσεγγίσεων.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ

Είμαστε δίπλα σας τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά το πέρας της θεραπείας.